|

“Sağlıklı Büyüyen Çocuk Sempozyumu” yoğun bir katılımla EÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde Gerçekleştirildi.

IMG_0842

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve İzmir Tepecik EAH Çocuk Kliniğinin  Büyüyen Çocuk Derneği’nin katkıları ile organize ettiği”Sağlıklı Büyüyen Çocuk Sempozyumu” yoğun bir katılımla EÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İzmir’in iki güzide kurumu olan İzmir’in en genç devlet üniversitesi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve İzmir’nin en köklü kurumlarından İzmir  Tepecik EAH Çocuk Kliniğinin  Büyüyen Çocuk Derneği’nin katkıları ile organize ettiği, her iki kurumun da ilk büyük bilimsel etkinliği  olan “Sağlıklı Büyüyen Çocuk Sempozyumu”  EÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Sempozyumun açılış törenine İzmir Katip Çelebi Üniversitesi  Rektörü  Prof. Dr. Galip Akhan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi  Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M.Ali Malas, KHK İzmir Kuzey Bölge  Genel Sekreteri  Prof.Dr. Osman Nuri Dilek, KHK İzmir Güney  Bölge  Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, İzmir Tepecik EAH Hastane Yöneticisi Prof. Dr Gökhan Köylüoğlu, Sağlık Bakanlığı İKÇÜ Atatürk EAH Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Demirci,  İzmir Tepecik EAH Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, İzmir Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Suat Kaptaner, Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, Dokuz Eylül Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD  Başkanı Prof. Dr. Hale Ören, Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD Başkanı Prof. Dr. A. Rifat Örmeci ile beraber İKÇÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri, İzmir Tepecik EAH  Eğitim Görevlileri, doktorları ve hemşireleri ile İzmir ve çevresinden çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Sempozumun açılış konuşmalarından ilkini İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Bumin N. Dündar yaptı. Dündar konuşmasında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi  Rektörlüğü ve KHK İzmir Kuzey bölgesi Genel Sekreterliği İzmir Tepecik EAH arasında yapılan işbirliği protokolü ile İKÇÜ Tıp Fakültesi  Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve İzmir Tepecik EAH Çocuk Kliniğinin güçlerini birleştirdiğini, büyük bir sinerjinin doğduğunu, İzmir’de  çocuk sağlığında yeni bir dönemece girildiğini ve iki kurum arasındaki işbirliğinin hem akademik hem de eğitim ve hizmet kalitesi anlamında her iki kuruma da önemli katkılar sağladığını belirtti. Dündar Tepecik EAH Çocuk Kliniğinde dönem 4 stajı verilmeye başlanmasının öğrenci eğitimi açısından büyük kazanımları olduğunu ve Tepecik EAH Çocuk Sağ. ve Hast. Kliniğinde büyük bir heyecan dalgasına yol açtığını  söyledi. Dündar işbirliği protokolünde katkısı olan İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi  Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M.Ali Malas,  KHK İzmir Kuzey Bölge  Genel Sekreteri  Prof.Dr. Osman Nuri Dilek ve Sağlık Bakanlığının değerli yöneticileri başta olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür etti. Düzenlenen Sempozyumun her iki kurumun da ilk büyük bilimsel etkinliği olduğunu belirten Dündar, sempozyumun iki kurum arasındaki verimli işbirliğinin en önemli yansımalarından biri olduğunu vurguladı. Dündar daha sonra Katip Çelebi-Tepecik Pediatri Ailesi olarak tanımladıkları aile yapısı ve işbirliği sonrası yaşanan olumlu değişimler ve gelişmeler ile gerçekleşen akademik ve sosyal faaliyetler hakkında slaytlar eşliğinde katılımcılara bilgiler verdi. Dündar asistan yönergesi, çalışma sistemi gibi çok sayıda önemli değişikliğe imza atan ve göreve geldiklerinde klinikte görevli Doçent, uzman ve asistan temsilcilerinin katılımları ile sayısını 26 kişiye çıkarttıkları Tepecik EAH Çocuk Sağ. ve Hast. Kliniği akademik kuruluna başarılı ve uyumlu çalışmalarından dolayı  teşekkürlerini sundu.   Dündar ayrıca  başta Sempozyum Eşbaşkanları Doç. Dr. Nejat Aksu ve Doç. Dr. Esra Arun Özer, Sempozyum Sekreterleri Doç. Dr. Önder Yavaşcan, Doç. Dr. Maşallah Baran ve Başasistan Uzm. Dr. Tolga İnce olmak üzere Tepecik EAH Çocuk Kliniğinin kuruluşunun  30. yılını da kutladıkları sempozyumun gerçekleşmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye Gelen İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan ve KHK İzmir Kuzey bölge Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek iki kurum arasındaki işbirliği sonrası yaşanan gelişmelerden büyük memnuniyet duyduklarını belirttiler ve başarılı bir bilimsel sempozyum dileklerinde  bulundular.

Açılışta son olarak  İzmir Tepecik EAH Çocuk Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Önder Yavaşcan tarafından Tepecik EAH Çocuk Kliniğinin 30 yıllık tarihçesi anlatıldı. Sunumun ardından Tepecik EAH Çocuk Kliniği kurucuları emekli hocalarımız Prof. Dr. Suat Çağlayan ve Doç. Dr. Işın Yaprak’a İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan ve KHK İzmir Kuzey Bölgesi Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek tarafından plaket verildi ve her iki hocamız da duygularını paylaştılar ve hatırlanmaktan dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

Sempozyum bilimsel programı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu ve Prof. Dr. Bumin N. Dündar’ın oturum başkanlıklarını yaptıkları, Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin’in verdiği  “Birinci Çocuk Gündemi Çocuk Hakları” konferansı ile başladı. Mustafa Ruhi Şirin, konferansına “Çocuk hakları niye dünyada birinci gündem maddesi olamamıştır?” sorusu ile başladı ve  Dünya’dan ve  Türkiye’den örneklerle  konuşmasını sürdürdü. Dikkatle dinlenen konuşmasında Çocuk Hakları konusunda   yaşanan sıkıntılarla ilgili  çözüm önerilerini de dinleyicilerle paylaşan Şirin, Üniversitelerde  “Çocuk Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezleri” açılmasının önemini vurguladı.

Sempozyum daha sonra 2 gün boyunca 8 panel ve bir konferansla devam etti ve konusunda uzman panelistler tarafından sempozyum boyunca oldukça interaktif geçen oturumlarda çocuklarımızı  nasıl sağlıklı büyütebiliriz  sorusunun cevapları verildi.

Sempozyum kapanışında sempozyum konularından hazırlanan soruları cevaplayanlar arasından Tepecik EAH Çocuk Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet Helvacı tarafından gerçekleştirilen çekilişte, Büyüyen Çocuk Derneği tarafından hediye olarak verilen tablet bilgisayar ödülü kazanan  İKÇÜTF Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Dönem 4 öğrencisi Esra Meten’e hediyesi takdim edildi. Kapanış konuşmasında Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Bumin Dündar İKÇÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Galip Akhan’ın İKÇÜ’de Çocuk Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi”  açılacağının müjdesini verdiğini katılımcılara duyurdu. Sempozyum sponsor ilaç firmalarına plaket ve teşekkür belgesi verilmesi ile son buldu.

Organizasyon komitesinin verdiği bilgilere göre Büyüyen Çocuk Derneği, İKÇÜ Bilimsel Araştırma Proje Koordinatörlüğü ve ilaç firmalarının sponsorluğunda gerçekleştirilen  sempozyumda, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri ve Tepecik EAH Çocuk Kliniği  Eğitim Görevlileri ve Başasistanlarının yanısıra, Bilim, Celal Bayar, Dokuz Eylül,  Ege, Gazi,   Süleyman Demirel Üniversitelerinden  misafir Öğretim Üyeleri ve İzmir Behçet Uz Çocuk Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi EAH ‘den çok sayıda   misafir Eğitim Görevlisi aktif olarak görev aldı. Sempozyuma 25’i konuşmacı 300 kayıtlı hekim ve hemşire katıldı.

 

Bir Gün Önce

 

 

Açılış Öncesi

Sempozyum Açılış

Sempozyum 1. Gün

Sempozyum 2. Gün

Kapanış töreni

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir